Naaicursus voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar

IMG_3569

Ben je tussen 13 en 18 jaar en lijkt het je helemaal geweldig om zelf kleding te gaan maken maar nog nooit een stap hiertoe gezet,  dan wordt het nu de hoogste tijd om deze uitdaging aan te gaan. Omdat een kledingstuk maken veel meer tijd vraagt dan even naar de winkel te lopen en daar iets uit de kledingrekken te halen,  moet je er van uitgaan dat om tot het beoogde resultaat te komen er wel wat naailessen nodig zijn.

In de eerste lessen leg ik het gebruik van de naaimachine uit. Vervolgens wordt geadviseerd bij de keuze van een model en het nemen van de maten geleerd. Daarna volgt het overnemen van de benodigde patronen, het op stof leggen en het uitknippen. Tenslotte worden de afzonderlijke patroondelen doorgelusd en in elkaar geregen. Het model is nu pasklaar en kunnen we beoordelen of het helemaal naar je zin past. Na eventueel enige verbeteringen te hebben aangebracht kan het in elkaar worden genaaid.

Omdat het een eerste stap is naar mogelijk een nieuwe hobby,  kun je je voor de eerste keer opgeven voor acht wekelijkse lessen van 2 uur. De naailessen zullen gegeven worden in groepen van maximaal vijf personen en plaatsvinden op  woesdagavond van 19.00 uur tot 21.00 uur. De kosten voor deze lessen zijn € 100,-  exclusief materialen. In de lessen ga je werken uit de modebladen ‘ Knipmode en Burda’ en is het gebruik van papier en tekenmateriaal tijdens de les gratis.