kleding- en viltatelier

Workshops ecoprinten en vilten

In november en december zijn er weer nieuwe workshops bij Stof&Stiel te volgen in de vilttechniek en in het ecoprinten.

Wil je nog aan de slag met het ecoprinten, waarbij je de natuurlijke kleurstoffen die zich in bladeren bevinden gaat afdrukken op stof en/of papier, dan kun je nu nog bladeren verzamelen. Leg een voorraadje aan, door ze tussen kranten te drogen voor een later tijdstip.

Heb je een mooi boeket bloemen ontvangen waar je nog wat langer van wilt genieten, leg dit dan vast op een mooie sjaal of maak er een boekwerkje van.

Afdrukken van bladeren en bloemen zoals: eikenblad, braam, eucalyptus, vrouwenmantel, beuk,appel, peer, pruim, geranium, dahlia, esdoorn,roos,prunus, brandnetel, hertshooi, fluweelboom, de guldenroede, afrikaantjes, goudsbloemen, gerbera, stokroos, gipskruid zijn geschikt om mee te printen.

Zaterdag 10 november a.s. 10.00 – 16.00 uur  ‘Kennis maken met het ecoprinten’ hierbij ga je proeven maken op zijde, etamine de laine, daarnaast neem je zelf nog een oud laken mee. Kosten €75,- incl. proeflapjes zijde en etamine de laine, voor bij je lunch een goed gevulde soep.

Vrijdag 16 november en zaterdag 24 november a.s. 10.00 – 16.00 uur tijdens deze tweedaagse ga je aan de slag met printen op katoen, verschillende papiersoorten op de eerste dag. Tijdens de tweede dag ga je een boekje maken van de ecoprinten die je op papier en katoen hebt gemaakt of je gaat aan de slag met het maken van een Apron ( japanse schort). Kosten € 150,- inclusief materialen voor het maken het boekje, o.a. papier, borduurzijde, naaigaren en e.v.t. een sluiting. Je kunt gebruik maken van het patroon voor de Apron. Naaimachines zijn aanwezig. Tijdens deze tweedaagse staat er ook een soepje klaar voor bij je lunch.

  

Bij Bloemisterij ‘Madelief’ in Oldemarkt kun je eventueel een speciaal boeket kopen met goede verfplanten en bloemen.

Vrijdag 9 november a.s.  13.00  tot ca. 16.00 uur viltworkshop ‘hoe blijven we warm’. Tijdens deze workshop kun je de volgende vilten maken:

  • sjaal of polswarmers of hoofdband kosten € 55,- p.p. inclusief materialen en koffie met wat lekkers.

Vrijdag 30 november a.s. 13.00 – 16.00 uur start er een viltcursus voor beginnende viltsters in verschillende technieken:  o.a.vilten op het platte vlak, om een mal en we gebruiken de weeftechniek. De overige data zijn op vrijdag 7 en 14 december a.s. Kosten € 165,- inclusief materialen.

Zaterdag 1 december a.s. 10.00 – 16.00 uur heerlijke warme sloffen vilten. Kosten € 95,- incl. materialen en gevulde soep, koffie/thee met wat lekkers.

        

Voor informatie info@stofenstiel.nl of 06-47458716