Stof & Stiel

kleding- en viltatelier

Zomer viltworkshops bij Stof&Stiel

*Zaterdag 19 augustus a.s.  13.00 – 17.00 uur heuptas/tas vilten voor  volwassenen € 65,- incl. materialen.

*Dinsdagmiddag 22 augustus a.s. 13.00 – 16.00 uur vogelhuisje of vaas vilten € 52,50 p.p. incl. materialen

*Woensdag 23 augustus a.s. 10.00 – 15.00 uur sloffen vilten € 75,00 incl. materialen en soep voor bij je broodje.

*Donderdagmiddag 24 augustus a.s. 13.00 – 16.00 uur sjaal op zijde vilten € 55,00 incl. materialen bij 2 personenen vanaf 3 pers. € 50,- vanaf 4 personen 45,-.

*Zaterdag 26 augustus a.s. 13.00 – 16.30 uur schilderij vilten€ 65,- incl. viltmaterialen en lijst.

*Woensdagmiddag 30 augustus a.s. kinderviltworkshop 13.00 – 15.00 uur etui vilten € 17,50 p.p. incl. materialen.

  

 

Opgave: info@stofenstiel.nl of tel. 06-47458716

 

Een geslaagde modeshow tijdens het Textielfestival Weerribben

 ‘Grande Finale’ kreeg de modeshow van de wedstrijd ‘Kleding van oud naar nieuw” als titel mee in het krantenartikel van 12 juni 2017 in de Steenwijker Courant. Op de tweede dag van het Textielfestival Weerribben hebben alle dames die met deze korte cursus hebben meegedaan,hun kledingstukken geshowd of laten showen. Het was een groot succes! De eerste prijs was een lockmachine – beschikbaar gesteld door het bestuur van het Textielfestival en gewonnen door Ilse Brugman, de tweede prijs een naaimachine – beschikbaar gesteld door naaimachinehandel Oenema uit Heerenveen en gewonnen door Madelon Gerrits en de derde prijs was een siernaaimachine die beschikbaar was gesteld door Madelief Creatief uit Wolvega en gewonnen door Kimm Gijsman.

Voor herhaling vatbaar vond het publiek en het bestuur van het Textielfestival.

Workshop een unieke tas van leer en vilt

Op woensdag 14 en 28 juni a.s. organiseren Annette Peereboom van leeratelier AJP Leer uit Scheerwolde en Helma Lok-Hörnemann van het kleding- en viltatelier Stof&Stiel uit Oldemarkt twee gezamenlijke workshops.

 

De dag begint om 9.00 uur met een viltworkshop. Je gaat aan de slag met deze bijzondere techniek door één grote of meerdere kleine vilten lappen te maken. Terwijl jouw zelf gemaakte vilten lap hangt te drogen geniet je van een uitgebreide lunch.

‘s Middags maak je jouw eigen lerentas waarin je de zelfgemaakte viltenlap kan verwerken! Er is een ruime keus aan leer en fournituren waar je uit kunt kiezen.

Na een dag hard werken, ga je rond de klok van 16.00 uur met een unieke tas naar huis.

Voor deze workshop is geen viltervaring nodig, wel moet je met de naaimachine overweg kunnen.

De workshops vinden plaats in het leeratelier van AJP Leer aan de Blokzijlseweg 1 in Scheerwolde.

De kosten voor deze workshop zijn € 125,- inclusief materialen en lunch.

Je neemt drie handdoeken mee voor het vilten.

Voor informatie en opgave kun je kijken op www.ajpleer.nl tel. 06-53319187

 of www.stofenstiel.nl tel.06-47458716

 

 

Stof&Stiel aanwezig met een kraam op het Buitenfestival De Weerribben 5 juni a.s.

   

Op tweede pinksterdag 5 juni a.s. staat Stof&Stiel vanaf 11.00 tot 16.00 uur met een kraam bij het Buitenfestival in het Nationaal Park de Weerribben aan de Hoogeweg 27 in Ossenzijl.

Zoek je nog een mooie lentesjaal van zijde met wol of een leuke tas van vilt? Om weer wat ruimte in de collectie te maken, gaan diverse handgemaakte producten tegen zeer voordelige prijzen weg.

Verder kunt u er informatie krijgen over de komende workshops, cursussen en opleidingen die gevolgd kunnen worden in het atelier van Stof&Stiel in Oldemarkt.

Vilten in de maand mei

Zaterdag 6 mei naaldvilten op een kledingstuk, aanvang 11.00 – 16.00 uur

Heb je nog een truitje of vestje liggen wat toe is aan een opknapbeurt?

In de droge vilttechniek/naaldvilt techniek kun je je deze dag helemaal uitleven met allerlei kleuren wol, om zo een tweede leven te gunnen aan een kledingstuk.

  

Na het prikken met de wol, gaan we het vervolgens van andere versiering voorzien d.m.v. borduren en het eventueel toevoegen van diverse kraaltjes.

Kosten voor deze workshop: € 75,- incl. materialen, koffie/thee en soep voor bij je meegebrachte lunch.

Zelf neem je mee: twee kledingstukken waar een een percentage wol in zit.

Viltcursus herinneringskleed

Vrijdag 26 en zaterdag 27 mei a.s. van 13.00 – 17.00 uur.

Heb je kledingstukken in de kast liggen waar je mooie herinneringen aan hebt, die je graag in het zicht zou willen hebben?

Kledingstukken van een dierbare die overleden is, kleding van je kinderen of een verzameling sjaaltjes.

Je kunt je stoffen op een vrije manier verwerken of in een weeftechniek.

  DSCN0185.JPG

De enige voorwaarden is, dat het stoffen van zijde, viscose, katoen of wol moeten zijn om het samen te laten vilten met de wol. Heb je kledingstukken van een andere materiaalsoort die je er toch graag in wilt verwerken, dan kunnen ze er na het vilten op verwerkt worden. Afmeting ca. 150×120. Eventueel kun je ook twee kussenhoezen uit het kleed maken.

Kosten voor deze viltcursus: € 150,- incl. viltmaterialen, koffie/thee.

Je neemt zelf mee: stoffen, vier handdoeken die je voor het vilten nodig hebt.

Opgave: 06-47458716 of via het contactformulier van deze site.

 

 

Informatie-inloopdag over rouwtextiel en herinneringsinspiratie op 7 april a.s. in het Dorpsservicecentrum de Landerijen Oldemarkt.

    

Op vrijdag 7 april a.s. organiseert het kleding- en viltatelier Stof&Stiel uit Oldemarkt een informatie-inloopdag over rouwtextiel en herinneringsvoorwerpen die u kunnen inspireren.

Een waardig afscheid  op de manier zoals de overledene dit gewenst zou hebben is een taak voor hen die achterblijven.

Soms zijn de wensen bij de familie bekend, maar dit is niet in alle gevallen zo.

Het  blijft er  vaak bij of iemand begraven  of gecremeerd wil worden.

Hoe wil iemand opgebaard worden? Welke kleding zou gewenst zijn? Dit zijn vaak de eerste vragen waarmee nabestaanden te maken krijgen.

Tegenwoordig bestaat de mogelijkheid om een meer persoonlijk karakter te geven aan zowel de opbaring als uitvaart.

Het kleding- en viltatelier Stof&Stiel uit Oldemarkt verzorgt verschillende rouw- en herinneringsproducten die een bijdrage kunnen leveren aan een persoonlijke invulling van een uitvaart en de verwerking naderhand.

Om de mogelijkheden te bekijken en te bespreken, bent u van harte welkom op deze bijzondere informatie-inloopdag van 10.30-17.00 uur, Dorpsservicecentrum De Landerijen, De Weeren 1, 8375 CD Oldemarkt.

Tevens zullen er bijzondere doodskisten zijn van ‘de Kistenmakker’ uit Poppenwier en houten urnen van Waddenwood uit Sint Anna Parochie.

Voor informatie: info@stofenstiel.nl tel.06-47458716

 

Wedstrijd workshops ‘Kleding van oud naar nieuw’ Textiel Festival Weerribben 2017met mooie prijzen

In samenwerking met het Textiel Festival Weerribben organiseert Stof&Stiel uit Oldemarkt twee workshops ‘kleding van oud naar nieuw’. Aan deze workshops is een wedstrijd verbonden.

Met behulp van een aantal kledingstukken die  uit de gratie zijn geraakt of bij de kringloopwinkel zijn gehaald, ga je in vier lessen een of twee nieuwe kledingstukken samenstellen.

Er zal een groep van start gaan in de leeftijd van 8 tot en met 15 jaar en een groep van 16 jaar en ouder. Jongeren vanaf 13 jaar die op woensdag niet kunnen mogen starten op maandagavond 24 april a.s. van 19.00 – 21.00 uur.Hier is nog 1 plaats vrij. Op woensdagmiddag is nog plaats.

De kledingstukken die gemaakt worden zullen tijdens het Textiel Festival Weerribben, dat zal plaats vinden op 9, 10 en 11 juni a.s. geëxposeerd en geshowd worden in een sprankelende modeshow. Het  Textielfestival van 2015 trok maar liefst 3000 bezoekers, en de verwachtingen voor de 2e editie zijn dan ook veelbelovend. Hoe leuk is het dan ook, als zo veel bezoekers van het festival jouw resultaat kunnen zien!

               

Tijdens de modeshow zal een deskundige jury de kledingstukken beoordelen en de winnaars aanwijzen. Er is voor beide workshops een mooie hoofdprijs te verdienen!

Wie zoeken wij?

Voor de eerste groep in de leeftijd van 8 tot en met 15 jaar is het niet noodzakelijk dat je ervaring met de naaimachine  hebt, maar wel creatief bent. Je gaat wel leren om achter de naaimachine eenvoudige onderdelen van je kledingstuk te naaien.

De kosten voor deze workshop zijn € 10,- voor de vier lessen, met inbegrip van materialen waar je de kledingstukken mee gaat versieren en het gebruik van de naaimachines.

De data van deze workshop is op de woensdagmiddag 12 – 19 april en 10-17 mei, van 14.00 – 16.00 uur. De data voor de workshop op maandagavond: 24 april 8, 15 en 22 mei.

    

De deelnemers voor de tweede workshopgroep vanaf 16 jaar, moeten met met de naaimachine overweg kunnen. Zij nemen hun eigen naaimachine dan ook mee.

De kosten voor deze workshop zijn € 25,- voor de vier lessen: inclusief het gebruik van materialen voor het upcycle van de kledingstukken.

De data voor deze workshopgroep :

woensdagavond  12 april van 19.00 – 21.30 uur

zaterdagmiddag  22 april van 13.30 – 16.00 uur

woensdagavond  10 mei   van  19.00 – 21.30 uur

zaterdagmiddag  20 mei  van  13.30 – 16.00 uur

Per workshopgroep zijn er 5 plaatsen beschikbaar.

De voorwaarden om mee te kunnen doen: alle kledingstukken worden beschikbaar gesteld voor de expositie en je gaat de kleding zelf of laten showen tijdens de modeshow.

Opgave vóór vrijdag 31 maart 2017: info@stofenstiel.nl of per telefoon: 06-47458716

Deze workshops zijn mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Stichting Vitaal Oldemarkt en sponsoring van Stof&Stiel 

 

 

Wil je leren vilten?

Wil je leren vilten, en ervaren hoe fantastisch het is om van wol, water en zeep een vaste stof te maken?

Maandag 6 maart start er zowel in de ochtend als avond een viltcursus van drie lessen voor beginners.

Tijdens deze cursus leer je iedere week een nieuwe vilttechniek: op het platte vlak, om een mal, wol in combinatie van andere stoffen zoals zijde, viscose en kaasdoek. Daarnaast kun je in al je werkstukken ook verschillende vezels verwerken. Vorm, kleur, en uitstraling bepaal je zelf.

Kortom een hele leerzame en fijne cursus waar je steeds weer met een prachtig viltwerk naar huis gaat.

De ochtenden starten om 9.30 – 11.30 uur en de avonden van 19.00 – 22.00 uur.

De kosten zijn € 145,- inclusief viltmaterialen, koffie/thee

Aanmelden via deze site info@stofenstiel.nl

De onderstaande voorbeelden zijn door cursisten gemaakt.

    DSCN0385 (640x480).jpg

DSCN1143.JPG     

 

Viltcursus met een ‘feestelijk tintje’ en een workshop bij Stof&Stiel

dscn1510  img_0398-vaas2-640x480     vilt-voorbeeld-4                             Om aan de komende feestdagen een extra feestelijk vilttintje te geven kun je in drie lessen mooie viltwerken maken in het atelier van Stof&Stiel te Oldemarkt.

Op maandagochtend 21 en dinsdagavond 22 november  a.s. start deze bijzondere viltcursus voor mensen met enige ervaring in de vittechniek.

Op het programma staan  een grote vaas of schaal, een alternatieve kerstboom of tafelloper en een viltwerk in glas-in-lood.

De cursus op maandagochtend is van 9.30 – 12.30 uur

De cursus op dinsdagavond is van 19.00 – 22.00 uur

Kosten zijn € 150,- inclusief materialen, koffie/thee

dscn2489

Wil je eens een hele dag aan de slag met wol, water en zeep? Op zaterdag 3 december a.s. start er om 9.30 – 17.00 uur een workshop waar je in één dag een heerlijk warme sjaal en hoed gaat vilten. Tijdens de lunch wordt gezorgd voor een gevulde soep. Voor deze viltworkshop is geen viltervaring noodzakelijk.

Kosten voor deze workshop € 125,- inclusief materialen, koffie/thee en soep.

 

Opgave: info@stofenstiel.nl of tel. 06-47458716

Viltcursussen bij de Volksuniversiteit Steenwijk en in het atelier in Oldemarkt

foto-krant

De viltcursus van vier lessen op maandag 31 oktober bij de VUSO gaat door. Er hebben zich inmiddels 9 deelnemers aangemeld.

Wil je toch graag in Steenwijk starten, dan kun je je op de wachtlijst laten plaatsen voor het geval er iemand uitvalt.

Wil je wel uitwijken naar Oldemarkt, dan kun je op dinsdagavond 11 oktober of woensdagochtend 12 oktober een dergelijke cursus volgen in het atelier van Stof&Stiel. Hier gaat de cursus van vier lessen in een groep van maximaal 5 deelnemers van start in de avond van 19.00 – 22.00 uur en in de ochtend van 9.30 – 12.30 uur.

De kosten voor de viltcursus in Oldemarkt zijn € 150,- incl. viltmaterialen, koffie/thee.