Stof & Stiel

kleding- en viltatelier

Speciale Koopavond op 1 december a.s. bij Stof&Stiel

Ben je op zoek naar mooie, eerlijke en ambachtelijke cadeautjes voor de decembermaand, dan is een bezoek aan het atelier op vrijdagavond 1 december a.s. zeker de moeite waard.

Voorbeelden die de afgelopen tijd zijn gemaakt voor de workshops/cursussen worden nu aangeboden  met 50% korting.

In januari van het volgend jaar gaan er weer nieuwe cursussen van start met nieuwe voorbeelden, vandaar dat er wat ruimte moet komen in mijn atelier.

Je bent van harte welkom tussen 19.00 en 21.00 uur in het atelier aan de Koningin Julianaweg 14 in Oldemarkt. De koffie/thee staat klaar.

        

Merinowolle sjaals vanaf € 50,- nu voor € 25,-, kussens met los binnenkussen vanaf € 47,50 nu voor € 23,75, gevoerde tassen met rits vanaf € 95,- nu voor € 47,50, kleinere tasjes vanaf € 37,50 nu voor € 18,75, div. vilten voor kinderen nu vanaf € 5,-

voor info: info@stofenstiel.nl of tel. 06-47458716

Viltcursussen en workshops in oktober en november

In de maanden oktober en november zullen de volgende viltcursussen en workshops worden gegeven in het atelier van Stof&Stiel.

Begincursus vilten van 4 lessen op maandagavond van 19.00 – 22.00 uur. Start: 16 oktober a.s.

In deze cursus leer je verschillende vilttechnieken  met als resultaten: een sjaal op zijde, een boekomslag, een portemonnee met metalen beugel en windlichten. Kosten: € 150,- incl. alle materialen

    

Ecoprinten en vilten voor beginners op zaterdag 21 oktober a.s. van 10.00 – 16.00 uur. Kosten € 75,- incl. viltmaterialen, soep en koffie/thee. Voor informatie zie deze website.

Vervolgcursus vilten A: maandagochtend 9.30 – 12.30 uur, 3 lessen. Start 23 oktober a.s.

In deze cursus ga je opnieuw met verschillende technieken aan de slag. De vilten die met deze technieken worden gemaakt:bloemen, vaas of vogelhuisje en een vlechtwerk met vilt. Kosten: € 150,- incl. alle materialen.

Vervolgcursus vilten B: maandagmiddag  13.00 – 16.00 uur, 3 lessen. Start 13 november a.s.

Tijdens deze cursus ga je zowel met de natte als de droge vilttechniek aan de slag, met als resultaat: een halssieraad, een schilderij en een sfeervolle lampenkap. Kosten: € 167,50 alle viltmaterialen, een lampenkap en canvas doek.

Losse viltworkshops:

  DSCN1474.JPG   

*vrijdag 27 oktober a.s. vilten uit de vacht of een kussenhoes vilten. Aanvang 13.00- 16.30. Kosten € 57,50 incl.

*zaterdag 28 oktober a.s. Sjaal, eenvoudige hoed of polswarmers vilten.  Aanvang: 10.00 – 16.30 uur. Je gaat twee vilten maken en maakt een keuze uit: sjaal+ hoed, sjaal + polswarmers of polswarmers + hoed. Kosten € 115,- incl. materialen, soep en koffie/thee.

*zaterdag 4 november a.s. Sloffen vilten. Aanvang: 13.00 – 17.00 uur. Kosten: € 75,- incl. materialen.

Voor informatie en opgave: info@ stofenstiel.nl of tel. 06-47458716

Twee workshops op één dag: eco printen en vilten

    

Op zaterdag 21 oktober a.s. kun je op een dag twee workshops volgen. Je gaat kennis maken met de techniek van het eco printen en met het vilten.

Eco printen is een techniek waarbij je plantafdrukken op stof en papier kunt maken. Tijdens deze workshop ga je plantafdrukken maken op katoen en eventueel ook op zijde of etamine de laine, dit is een fijn geweven wollen stof.

Wanneer het plantmateriaal gebundeld de pan in gaat, gaan we aan de slag met wol, water en zeep. Je gaat tijdens dit deel van de workshop een vilt maken dat later achter een van de eco printlappen genaaid kan worden, zodat er een kussenhoes ontstaat. Of je kiest voor een eenvoudige vilten tas                                                                                                             die je kunt voeren met je eco print lapjes, zodat je een tas aan twee kanten kunt dragen

Voor beide onderdelen is geen ervaring nodig.

De dag begint om 10.00 – 16.00 uur in het atelier van Stof&Stiel in Oldemarkt.

De kosten zijn: € 75,- incl. viltmaterialen, koffie/thee en soep voor tussen de middag.

Wat neem jezelf mee: een oud wit katoenen laken of een gewassen wit katoenen lap stof. Bladeren die je gaat gebruiken voor het ecoprinten. Bij aanmelding krijg je een lijstje met welke bladeren geschikt zijn.

Voor verdere informatie of opgave: info@stofenstiel.nl of tel. 06-47458716

Nieuwe cursus upcycle van bestaande kleding.

    

Op woensdagavond 13 september a.s. start er een cursus upcycle van bestaande kleding.

In vijf avonden ga je aan de slag met kledingstukken die je een nieuw “leven”gaat geven, door het te verfraaien met restanten stof of delen uit kleding, borduren etc.

Door het toepassen van deze techniek, kan een geliefd  kledingstuk weer een hele tijd mee, en……..heel duurzaam en uniek.

De vijf wekelijkse avonden zijn van 19.30 – 22.00 uur.

Je neemt zelf een naaimachine mee en de kledingstukken, stoffen etc.

De kosten voor deze cursus zijn € 110,-.

Wil je ook graag een trui of vest met wol pimpen, door middel van de droge vilttechniek, dan komt er nog een klein bedrag voor de wol bij.

Opgave info@stofenstiel.nl of tel. 06-47458716

 

Open Dag op zaterdag 2 september a.s. in het atelier van Stof&Stiel

            

 

Maandag 4 september a.s. gaat bij Stof&Stiel het nieuwe seizoen weer van start en daarom staan op zaterdag 2 september a.s. de deuren van het atelier open tussen 13.00 – 17.00 uur.

Tijdens deze dag kunt u een kijkje komen nemen in het atelier  aan de Koningin Julianaweg 14 in Oldemarkt, en  informatie  krijgen omtrent de te volgen naailessen voor volwassenen en kinderen vanaf 9 jaar, vakopleidingen en viltworkshops en cursussen voor het komende seizoen.

Lijkt het je wat om voortaan zelf je kleding te gaan maken maar heb je in dat opzicht geen of onvoldoende ervaring, dan kun je bij Stof&Stiel onder deskundige leiding aan de slag. In kleine groepen kunnen volwassenen op dinsdag en donderdag zowel in de ochtend als ‘s avond naailessen komen volgen. Wil je weten hoe maatpatronen en maatkleding  in de praktijk ontstaan? Zou je graag een vakdiploma willen halen op dit gebied, dan is dat ook mogelijk.

 

Eerst een introductienaailes volgen?                                                                                                                 Op maandag 11 september a.s.  zal er in de ochtend en avond  wederom een introductienaailes gegeven worden. Wil je weten waar, door wie en hoe er les gegeven wordt bij Stof&Stiel, dan is dit misschien wel de eerste stap die je gaat maken om voortaan zelf je kleren te leren maken.

De aanvang van deze introductienaailes is van 10.00 – 11.30 uur en van 19.30 – 21.00 uur. De kosten zijn € 15,- incl. materialen en koffie of thee.

 

Nieuwe cursus: upcycle van kleding.

Wegens het grote succes van de modeshow tijdens het Textielfestival Weerribben in juni j.l., waar kledingstukken werden geshowd die door middel van de upcycle techniek een nieuw leven kregen, start er op woensdagavond 13 september a.s.een cursus. Met kleding uit je kledingkast en bijpassende stoffen en fournituren kun je een uniek kledingstuk ontwerpen en zelf maken.

 

Ben je net zo nieuwsgierig naar het ontstaan van vilt als de andere cursisten die de afgelopen tijd bij Stof&Stiel viltcursussen of workshops hebben gevolgd,  kom dan naar de open dag en informeer naar de vele mogelijkheden die dit atelier te bieden heeft. Tijdens deze open dag kun je zelf een viltproefje komen maken.

Bij aanmelding tijdens de Open Dag ontvang je 10% korting voor de viltworkshop van zaterdagmiddag 16 september a.s. waar je een sjaal op zijde kunt gaan vilten .

Stof&Stiel gaat het komende seizoen naast viltworkshops in het eigen atelier wederom een viltcursus van vier lessen organiseren op de Volksuniversiteit in Steenwijk .

Voor info: www.stofenstiel.nl of 06-47458716

 

 

Een geslaagde modeshow tijdens het Textielfestival Weerribben

 ‘Grande Finale’ kreeg de modeshow van de wedstrijd ‘Kleding van oud naar nieuw” als titel mee in het krantenartikel van 12 juni 2017 in de Steenwijker Courant. Op de tweede dag van het Textielfestival Weerribben hebben alle dames die met deze korte cursus hebben meegedaan,hun kledingstukken geshowd of laten showen. Het was een groot succes! De eerste prijs was een lockmachine – beschikbaar gesteld door het bestuur van het Textielfestival en gewonnen door Ilse Brugman, de tweede prijs een naaimachine – beschikbaar gesteld door naaimachinehandel Oenema uit Heerenveen en gewonnen door Madelon Gerrits en de derde prijs was een siernaaimachine die beschikbaar was gesteld door Madelief Creatief uit Wolvega en gewonnen door Kimm Gijsman.

Voor herhaling vatbaar vond het publiek en het bestuur van het Textielfestival.

Informatie-inloopdag over rouwtextiel en herinneringsinspiratie op 7 april a.s. in het Dorpsservicecentrum de Landerijen Oldemarkt.

    

Op vrijdag 7 april a.s. organiseert het kleding- en viltatelier Stof&Stiel uit Oldemarkt een informatie-inloopdag over rouwtextiel en herinneringsvoorwerpen die u kunnen inspireren.

Een waardig afscheid  op de manier zoals de overledene dit gewenst zou hebben is een taak voor hen die achterblijven.

Soms zijn de wensen bij de familie bekend, maar dit is niet in alle gevallen zo.

Het  blijft er  vaak bij of iemand begraven  of gecremeerd wil worden.

Hoe wil iemand opgebaard worden? Welke kleding zou gewenst zijn? Dit zijn vaak de eerste vragen waarmee nabestaanden te maken krijgen.

Tegenwoordig bestaat de mogelijkheid om een meer persoonlijk karakter te geven aan zowel de opbaring als uitvaart.

Het kleding- en viltatelier Stof&Stiel uit Oldemarkt verzorgt verschillende rouw- en herinneringsproducten die een bijdrage kunnen leveren aan een persoonlijke invulling van een uitvaart en de verwerking naderhand.

Om de mogelijkheden te bekijken en te bespreken, bent u van harte welkom op deze bijzondere informatie-inloopdag van 10.30-17.00 uur, Dorpsservicecentrum De Landerijen, De Weeren 1, 8375 CD Oldemarkt.

Tevens zullen er bijzondere doodskisten zijn van ‘de Kistenmakker’ uit Poppenwier en houten urnen van Waddenwood uit Sint Anna Parochie.

Voor informatie: info@stofenstiel.nl tel.06-47458716

 

Wedstrijd workshops ‘Kleding van oud naar nieuw’ Textiel Festival Weerribben 2017met mooie prijzen

In samenwerking met het Textiel Festival Weerribben organiseert Stof&Stiel uit Oldemarkt twee workshops ‘kleding van oud naar nieuw’. Aan deze workshops is een wedstrijd verbonden.

Met behulp van een aantal kledingstukken die  uit de gratie zijn geraakt of bij de kringloopwinkel zijn gehaald, ga je in vier lessen een of twee nieuwe kledingstukken samenstellen.

Er zal een groep van start gaan in de leeftijd van 8 tot en met 15 jaar en een groep van 16 jaar en ouder. Jongeren vanaf 13 jaar die op woensdag niet kunnen mogen starten op maandagavond 24 april a.s. van 19.00 – 21.00 uur.Hier is nog 1 plaats vrij. Op woensdagmiddag is nog plaats.

De kledingstukken die gemaakt worden zullen tijdens het Textiel Festival Weerribben, dat zal plaats vinden op 9, 10 en 11 juni a.s. geëxposeerd en geshowd worden in een sprankelende modeshow. Het  Textielfestival van 2015 trok maar liefst 3000 bezoekers, en de verwachtingen voor de 2e editie zijn dan ook veelbelovend. Hoe leuk is het dan ook, als zo veel bezoekers van het festival jouw resultaat kunnen zien!

               

Tijdens de modeshow zal een deskundige jury de kledingstukken beoordelen en de winnaars aanwijzen. Er is voor beide workshops een mooie hoofdprijs te verdienen!

Wie zoeken wij?

Voor de eerste groep in de leeftijd van 8 tot en met 15 jaar is het niet noodzakelijk dat je ervaring met de naaimachine  hebt, maar wel creatief bent. Je gaat wel leren om achter de naaimachine eenvoudige onderdelen van je kledingstuk te naaien.

De kosten voor deze workshop zijn € 10,- voor de vier lessen, met inbegrip van materialen waar je de kledingstukken mee gaat versieren en het gebruik van de naaimachines.

De data van deze workshop is op de woensdagmiddag 12 – 19 april en 10-17 mei, van 14.00 – 16.00 uur. De data voor de workshop op maandagavond: 24 april 8, 15 en 22 mei.

    

De deelnemers voor de tweede workshopgroep vanaf 16 jaar, moeten met met de naaimachine overweg kunnen. Zij nemen hun eigen naaimachine dan ook mee.

De kosten voor deze workshop zijn € 25,- voor de vier lessen: inclusief het gebruik van materialen voor het upcycle van de kledingstukken.

De data voor deze workshopgroep :

woensdagavond  12 april van 19.00 – 21.30 uur

zaterdagmiddag  22 april van 13.30 – 16.00 uur

woensdagavond  10 mei   van  19.00 – 21.30 uur

zaterdagmiddag  20 mei  van  13.30 – 16.00 uur

Per workshopgroep zijn er 5 plaatsen beschikbaar.

De voorwaarden om mee te kunnen doen: alle kledingstukken worden beschikbaar gesteld voor de expositie en je gaat de kleding zelf of laten showen tijdens de modeshow.

Opgave vóór vrijdag 31 maart 2017: info@stofenstiel.nl of per telefoon: 06-47458716

Deze workshops zijn mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Stichting Vitaal Oldemarkt en sponsoring van Stof&Stiel 

 

 

Wil je leren vilten?

Wil je leren vilten, en ervaren hoe fantastisch het is om van wol, water en zeep een vaste stof te maken?

Maandag 6 maart start er zowel in de ochtend als avond een viltcursus van drie lessen voor beginners.

Tijdens deze cursus leer je iedere week een nieuwe vilttechniek: op het platte vlak, om een mal, wol in combinatie van andere stoffen zoals zijde, viscose en kaasdoek. Daarnaast kun je in al je werkstukken ook verschillende vezels verwerken. Vorm, kleur, en uitstraling bepaal je zelf.

Kortom een hele leerzame en fijne cursus waar je steeds weer met een prachtig viltwerk naar huis gaat.

De ochtenden starten om 9.30 – 11.30 uur en de avonden van 19.00 – 22.00 uur.

De kosten zijn € 145,- inclusief viltmaterialen, koffie/thee

Aanmelden via deze site info@stofenstiel.nl

De onderstaande voorbeelden zijn door cursisten gemaakt.

    DSCN0385 (640x480).jpg

DSCN1143.JPG